Eu vă mărturisesc o plăcere vinovată: îmi place să conduc singură, să îmi beau cafeaua în mașină în timp ce ascult muzica preferată și descopăr peisaje noi. Și mi s-a întamplat ca uneori să mă fure peisajul.

Știind asta despre mine, Falcon Electronics mi-au propus ca eu și Leo să adoptăm un mic companion pentru excursiile noastre. I-aș spune minion, dar din păcate nu e galben :). Îl cheamă Beltronics Vector 940i și a avut grijă să ajung în siguranță săptămâna trecută la Cluj.

Nu a avut o sarcină tocmai ușoară pentru că orice excursie este pentru mine un motiv de bucurie (a se citi: drumuri pe care condusul unei mașini sport este plăcerea supremă), în special când mă duc spre Ardeal pe ruta București – Brașov – Sighișoara – Târgu Mureș – Cluj. Când am adăugat peisajului pitoresc și insomnia din noaptea dinaintea primului raliu la care urma să particip în postura de navigator, minionul aproape că a devenit și detector de oboseală, piuitul ocazional fiind binevenit ca un shot de esspresso.

Din punct de vedere tehnic, Beltronics Vector 940i este realizat special pentru noile radare, detectând atât unde laser cât și unde radar(unde funcționează pe mai multe benzi – X,K,Ka), poate fi setat pe modul City sau Highway, se reglează luminozitatea și volumul și se poate monta oriunde pe parbriz, bord sau chiar parasolar. Cu alte cuvinte este perfect personalizabil pentru orice mașină și șofer.

Acum voi profita de liniștea zilei de luni (amuzant paradox, nu-i așa?) ca să vă propun un joc: vreau să îmi spuneți care este cel mai interesant itinerariu pe care v-ați propus să îl parcurgeți vara asta cu mașina. Iar eu o să răsplătesc cel mai inedit răspuns cu un companion de nădejde pentru viitoarele excursii cu mașina.

E vorba de detectorul de radar Cobra ESD 7570, un alt minion simpatic și extrem de competent, ce funcționează pe 9 benzi și detectează semnalul laser la 360 de grade.

Regulile concursului sunt simple:

  1. Lasă un comentariu mai jos cu cel mai interesant itinerariu prin România pe care ți-ai propus să îl parcurgi vara asta cu mașina.
  2. Dă like paginii de facebook Emoticar

Concursul se defășoară în perioada 27 iulie 2015, ora 13:00 – 3 august 2015, ora 13:00. Câștigătorul va fi ales prin random.org luni, pe 3 august 2015 și anunțat pe site-ul Emoticar.ro și pe pagina de facebook. Detectorul de radar este oferit de Falcon Electronics.